Atatürk Müslüman mıydı?

http://img17.imageshack.us/img17/3130/98105380.jpg
Yıllardır aynı şey tartışılır durur sabit bir yerde durmadı bu konu hiç yobazlar herzaman Atatürk kafirdir denildi bunun en büyük sebebi Atatürk'ün yobazlığı azaltmasıydı, din ve devlet işlerini birbirinden ayırmasıydı.

Günümüzde din üzerinden siyaset yapanlara alıştık peki Atatürk müslüman değildi diyelim ee nolacak ? Bu topraklar bizimolmayacak mı? Hepimiz dinsiz mi olacağız ? Nee olacak olm Müslüman veya değil neyin uğraşını veriyorsunuz lan yıllardır hangi cemaat abisi sokuyor bunları aklınıza kim lan bunları öğreten dallamalar ha kim kim ?

Şimdi kanıtlarla konuşalım gençler;

" bizim dinimiz en makul ve tabii bir dindir. ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. bir dinin tabii olabilmesi için akla, fenne, ilme ve mantığa uyması lazımdır. bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur." ATATÜRK

Muhammed Mustafa, peygamber olmadan evvel kavminin sevgisine, saygısına, güvenine erişti. Ondan sonra ancak kırk yaşında nübüvvet ve kırk üç yaşında risâlet geldi. Fahrıâlem Efendimiz, sonsuz tehlikeler içinde, tükenmez sıkıntılar ve zorluklar karşısında yirmi sene çalıştı ve İslâm dinini kurmağa ait peygamberlik görevini yapmayı başardıktan sonra gökyüzünün ve cennetin en yüksek katına erişti. 1922 (Atatürk’ün S.D.l, s. 262-263)


1923 yılında Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde minberden söylemiştir:

Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dinî gerçekleri bildirmeye memur ve elçi olmuştur. Ana yasası, hepimizce bilinir ki, şanı büyük olan yüce Kur’an’daki naslardır. İnsanlara gelişme ve aydınlanma ışığı vermiş olan dinimiz, son dindir, en eksiksiz dindir; çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymasaydı, bununla diğer ilâhî doğa yasaları arasında karşıtlık olması gerekirdi; çünkü bütün evren yasalarını yapan Cenab-ı Haktır. 1923 (Atatürk’ün S.D.11, s. 94)


Ezan ve Kur’an’ın okunuşu üzerine;

Ezan ve Kur’an’ı Türklerden başka hiçbir Müslüman milleti bu kadar güzel okuyamaz. Bunlara muhteşem müzik ahengi veren Türk sanatkârlarıdır. 1933 (Abdülkadir İnan, İki Hatıra, Türk Dili Dergisi, TDK, Sayı: 74, 1957, s. 66)

Kur’an’ın Türkçeye çevrilmesi hususunda;

İlk olarak Kur’an’ın dilimize çevrilmesini istedim. Bu da ilk defa olarak Türkçeye çevriliyor. Hz. Muhammed’in yaşamına ait bir kitabın çevrilmesi için de emir verdim. 1930 (Atatürk'ün S.D. III, s, 85; Ayın Tarihi, N: 73)



Nitekim, Yüce Allah Kur’an’ı Kerim’inde, Kuran`ın insanlar tarafından anlaşılmasının ve okunup kavranmasının önemine şöyle işaret etmektedir: Belki onlar öğüt alıp-düşünürler diye, Biz onu (Kur’an’ı), senin dilinle kolaylaştırdık. (Duhan Suresi, 58)





Ee noldu şimdi Atatürk dinsizmiymiş ?Atatürk'ün bir sürü dua ederken resmi var söylesenize buda mı gol değil? Sizin cemaat hocalarınıza attırayım olm gidiyorsunuz saçma sapan adamların laflarına inanıyorsunuz burda kanıtlı bir şekilde anlattık tarih kitaplarında bile var herşey ama bu işten çıkarı olan amerika uşağı bazı hocalar (fetoş gibi.) sizi bu gibi yalanlarla kandırıp Atatürk düşmanı yapıyorlar.

Özet : Atatürk'ten nefret eden her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı büyük teröristtir.



Kategoriler:

0 yorum:

Yorum Gönder

Saç Bakımı | Saç ekimi forum
sayaç