Beyaz Tavşanı Takip Et Hikayesi

Bu sözü hatırladın dimi lan? Tabi hatırlarsın olum Matrix izlemeyen insan yoktur heralde günümüzde sende onlardan birisin.Sence ne anlama geliyor bu söz hiç düşündün mü?

Düşünmediysen boşuna beynini yorma hacı anlatayım ben sana.

http://bunnyslippers.com/blog/wp-content/uploads/2011/05/rabbits-matrix.jpg
Bildiğiniz üzere bu sözü ilk olarak Matrix filminde duyduk, Neo'ya Matrix'e girmek için beyaz tavşanı takip etmesi gerektiği söyleniyor.

http://scifimafia.com/wp-content/uploads/2009/12/syfy-alice-viral_whiterabbitinc.png

Hangi siteden baktım hatırlamıyorum fakat yabancı bir sitede rastladığım bir bilgiye göre Beyaz Tavşan masonların bir diğer simgelerinden birisi.Bu yüzden bazı masonik filmlerde, çizgi filmlerde, bazı kuruluşlarda beyaz tavşan kullanılır.

Gelelim Alice Harikalar Diyarına hiç izlemedim ama eminim ki içeriğinde bolca subliminal mesaj vardır.

cCc Tavşan reyiz cCc
http://www.shockya.com/news/wp-content/uploads/alice_in_wonderland_white_rabbit_poster.jpg

Başrolde davşan reyiz olduğuna göre Alice'i kötü yollara sürüklüyor ahaha şaka lan durun paniklemeyin hemen.Birkaç kez video izlemiştim tavşan alice'i yeraltına dünyasına götürüyordu.Orada herşey güzel ve eğlenceliydi izlediğim kadarıyla.Alice yeraltı dünyasına girerken damalı zeminden geçiyordu.

Şimdi ortak yönlere gelelim canlar.

Matrix
Yeni bir ortama girmeden önce beyaz tavşanı takip etmesi söyleniyor.
Gerçek dışı bir dünya.

Alice
Yeni bir ortama girmek için beyaz tavşanı takip etmesi gerekiyor.
Gerçek dışı bir dünya.

İkisinin ortak yanları aynı olması şaşırtıcı gelmesin size son derece normal, çünkü beyaz tavşan lan bu daha ne olsun.

Bunu tanımayanınız yoktur lan heralde
http://www.tahinpekmez.org/uploads/images/beytepekaplumbagasi/playboy_1.jpg
Playboy reis bu, kendisi oldukça ünlüdür Dünya çapında.

Yazılarımı oldukça kısa ve net yazmaya çalışıyorum ki okurken sıkılıp bıkmayın diye şimde özete geçelim fazla uzatmadan.

Özet

Beyaz tavşan hikayesi sahte Dünya'yı belirtir sizi eğlendirir, size hoş vakit geçirtir ama herşey sahtedir kendinize zarar verirsiniz sadece.

Mesela
* Günümüzde moda olan hap atmak vs. evet böylelikle kendinizi iyi hissedersiniz, daha mutlu olursunuz, herşey daha güzel olur fakat o hap olmadıktan sonra çevrenize, hayatınızda ki herkese zarar vermeye başlarsınız ve Tavşan kazanır siz kaybedersiniz.


Hadi esen kalın.



Kategoriler:

10 yorum:

Adsız dedi ki...

seni bugun okumaya başladım on numarasın tavsiye edeceğim elemanlara

Adsız dedi ki...

Reis kelimesini böyle aptal şeylere kullanmayın. Gerçekten çok sinir bozucu. İnsanların değerleriyle alay etmeyin. Anlatın beyaz tavşanı ama normal anlatın. Niye karıştırıyorsunuz ki reisi?

Adsız dedi ki...

beyaz tavşan uyuşturucuyu temsil eder takip edilip gidilen yer uyuşturucunun etkileridir. blog yazarlığı yapmak bu kadar mı ucuz peh..
bkz: jefferson airplane white rabbit

BerkeBilgi dedi ki...

Oh ulen reyiz. Helal olsun :D

Adsız dedi ki...

Değerli blog yöneticisi sitenizdeki yazılar çok dikkat çekici olduğundan Böcek ilaçlama şirketleri olarak sitenizi uzun süredir takip ediyoruz.

Barış dedi ki...

Matrix'i iyi izlememişsin, orada beyaz tavşanı izlemesi, içinde bulunduğu sahte dünyadan çıkıp gerçek dünyaya geçmesi (çıkması) içindi. Yani gerçek dışı dünyaya değil tam tersine gerçek dünyaya götürüyordu. Simgesel anlamları tartışılabilir tabi masonlar filan...

Gökhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gökhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gökhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gökhan dedi ki...

Gözden kaçan ayrıntı şudur ki Matrix'te kahinin evine gidildiğinde tv de oynayan şey birden yola çıkan bir sürü koca tavşandır. Tavşan deliğinin gittiği yer kahinin evidir. Kahinin evine gidip duyması gerekenleri duyunca neo için olay kapanmıştır. Ne olayı dersek ayrıntılar o kadar çok ki. Mesela kahin neyi temsil ediyor. Geminin ismi neden nabuchadnezzar ve gemi neden bu kadar eski. Gemideki iki kardeşte neden kablo girişi yok. Neden kung-fu eğitimi 10 saat veriliyor. Verilen kahvaltı neden çok kötü. Cypher neden 9 yıl sonunda isyan ediyor. Kahin neden 9. Katta oturuyor ve kapıyı açan kadın neden "tamam zamanında geldin" diyor. Salonda oturan çocuklar neyin olasılıkları ve kahin neden mutfakta karşılıyor neo'yu. Neden telefon ile iletişim kuruluyor ve daha bir sürü sorulması gereken soru ve ayrıntı var.

Tabi en başta güneşi bulutlarla neden kapattı insanlık, güneş neyi simgeliyor, pil neyi. Ajan smith kim?? vs..vs... o kadar çok soru varki cevaplanmayı bekleyen.

Bu filmi daha önce ve sonra hiçbir icraatleri olmayan yani böyle bir senaryo yazma oladılığı olmayan iki kardeşin yazdığını söylemek 2 yaşında çocuğun yüzüklerin efendisinin senaryosunu yazıp yönetmesi ile aynı söylemdir. Bu fil Allah tarafından yazdırılıp çektirilen burada ne yaptığımızı ayrıntılarak senaryolaştırarak yazdırdı ve çektirdiği müteşabih yani benzetmeli anlatıma sahip bir filmdir. Tıpkı Kuran'da anlatılan müteşabih ve mesani ayetler gibi.

Fazla uzatmadan şunu söyliyim gerçekler hiç kimsenin bilmediği gibi.

Övgü gökleri ve yeri yaratan, herşeye yasa belirleyen ve kusursuzca yöneten Allah'adır.

Yorum Gönder

Saç Bakımı | Saç ekimi forum
sayaç